unnamed.jpg

Charita Mallants -

kinder- en jeugdpsychiater

erkend psychotherapeut

Ik volgde de basisopleiding tot arts en vervolgens de specialisatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie aan de K.U.Leuven. Sinds 2008 ben ik werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater, eerst in een ziekenhuis en nadien in de ambulante sector. Bijkomend volgde ik bij Focus on Emotion een therapie opleiding in de Experiëntieel Integratieve Psychotherapie voor kinderen, jongeren en hun gezin.

Ondertussen heb ik al heel wat ervaring opgebouwd met zowel diagnostisch als therapeutisch werk bij zowel kinderen als jongeren. Naast mijn ambulante werk binnen team de Poolster werk ik ook in Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Passant Leuven.

 

Aanbod

  • Ik richt mij op kinder- en jeugdpsychiatrische problemen in brede zin, voor kinderen en jongeren tussen de leeftijd van 5 jaar en 18 jaar. Hierbij werk ik samen met andere hulpverleners, ook buiten onze praktijk.

  • Ik werk tevens psychotherapeutisch en richt mij hierbij vooral op adolescenten met internaliserende problemen (angstklachten, depressieve klachten, traumatische ervaringen).

 

 Aangesloten bij

  • Orde der Artsen

  • Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en counseling vzw

 

Contact en informatie

Ik werk enkel op afspraak, en dit op woensdag, donderdag en vrijdag. Voor een afspraak kan u mij bellen (GSM 0489/872670) of bij voorkeur mailen (mailadres kjpmallants@gmail.com).

 

Ik werk volledig geconventioneerd en reken de RIZIV tarieven aan. Dit wil zeggen dat er geen supplementen bovenop het verplichte remgeld worden aangerekend. Een verwijsbrief van de huisarts of kinderarts is wel nodig bij de eerste consultatie. Elke afspraak wordt dadelijk afgerekend, bij voorkeur met bancontact. Het getuigschrift voor terugbetaling door uw ziekenfonds wordt meteen meegegeven. De derdebetalersregeling wordt toegepast indien u daar recht op hebt.

 

Gelieve er rekening mee te houden dat voorschriften en attesten niet telefonisch of per mail kunnen worden aangevraagd, maar steeds bij een consultatie worden gemaakt.

 

Er is geen 24 uur / 7 dagen psychiatrische permanentie. Mensen die bij mij in begeleiding zijn, kunnen hun dringende vragen binnen kantoortijd telefonisch stellen. Voor noodsituaties dient u zich wenden tot de spoedgevallendienst van een algemeen ziekenhuis.

Home TT De Poolster